Ravn Webveveriet logo

Billettsalg og administrasjonsverktøy for Bygdekinoen

Bygdekinoen trengte et nytt administrasjonsverktøy, og Ravn leverte i 2019 et system som kombinerer planlegging og rapportering av kinoforestillinger over hele landet med gjennomføring av visning og salg av billetter og gavekort.

Bygdekinoen er Film & Kinos tilbud om filmvisning på steder som ikke har egen fast kino. Bygdekinoen benytter mobilt utstyr for å vise film i alle typer lokaler over hele landet. Utfordringene til et nytt administrasjons- og merkantilt system var derfor komplekse, og hyllevare kunne ikke tilfredsstille dem alle.

Skjermbilde fra Bygdekinoens publikumsgrensesnitt

Systemet brukes både av administrasjonen og av maskinistene. Administrasjonen kan legge overordnede planer for kinomaskinistenes reiser, og planlegge hvilke filmer som skal vises på de forskjellige forestillingene.

Visningsoversikt

Maskinistene kan på sin side bruke det samme systemet til å se sine egne og andres planer, og til å selge billetter til publikum. Billettsalget foregår i en løsning som overholder den norske lov for kassasystemer og salkartet kan justeres for endringer i for eksempel koronalovgivningen.

Det er også laget en løsning for at publikum selv kan kjøpe billetter på nett, noe Bygdekinoen ikke har hatt tilbud om tidligere.

Bygdekinoen administrasjonsverktøy

Ravn har utviklet løsningen i tett samarbeid med Bygdekinoen og har blant annet observert kinomaskinistene på jobb. Ravn har gjort interaksjonsdesign, grafisk design og programmert en back-end- og front-end-løsning basert på blant annet Python, Flask, Jinja og Angular. Systemet er også integrert med bransjeløsninger for henting av filmer, publisering av program og rapportering av besøk og har SAF-T-kompabilitet for å kunne levere regnskapsdata til Skatteetaten.